Ten Thousand Miles of Heat

Amsterdam-Accra op de Motor | Senegal

Ten Thousand Miles of Heat | Deel 4

Senegal, in Dakar ontmoet ik vrienden. Na Vietnam nu tijdelijk herenigt in Dakar. Fabio & Gigia wonen hier al anderhalf jaar en Magali woont hier al meer dan vier jaar. Ik logeer drie dagen bij Fabio en Gigia en daarna drie dagen bij Magali.

Senegal

Goree Island Dakar Senegal

Eiland van Gorée, voor de kust van Dakar

statue of slavery freedom Goree island Senegal

The Statue of Slavery Freedom op het Eiland van Gorée

Senegal 3

In Dakar ga ik ook  op zoek naar noppenbanden voor de motor. De buurman van Fabio heeft een XT en kent een mannetje. Vanaf nu worden de wegen slechter en de regentijd staat voor de deur. Een achterband is wel te krijgen, maar een voorband is onvindbaar. Dus rijd ik door, met de gladde wegbanden.

afrika 1

Na een week in Dakar voelt het goed om weer op weg te zijn. Richting Palmarin. De bedoeling was naar Conakry in Guinee te rijden om daar Gerald en Sophie te ontmoeten. Noor en ik zouden daar twee weken vakantie houden. Omdat er verkiezingen zijn eind juni, en de onrusten toenemen in de aanloop periode hebben Gerald en Sophie gezegd dat het beter is niet te komen. We besluiten elkaar in Bamako (Mali) te ontmoeten.

Senegal

panne 3

Panne 1

Iedereen helpt. Mijn sjorbanden zijn niet sterk genoeg.

Senegal

Senegal

senegal

senegal tropisch

Na een paar dagen aan de kust in Palmarin en een nachtje bij Abou op de camping in Kogheul, blijf ik een paar dagen in National Park Niokolo Koba. Aan de Gambia is een mooie lodge gebouwd. De nijlpaarden jagen me angst aan tijdens het kanoen op de rivier. De apen zitten overal..

Koen kano

“Comme tu veux, mon ami”.


Fotografie en tekst: Koen Maathuis

0 comments on “Amsterdam-Accra op de Motor | Senegal

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.