Struinen

Scholenplan Gambia met Team de Banjers!

Team Banjers Rotary Challenge

21 oktober (2017) vertrekt vanuit Zwijndrecht een karavaan met auto’s naar Gambia. Deze karavaan, te beschouwen als een bijzonder hulpkonvooi, is een initiatief van Tineke Ruijter van Rotaryclub Zwijndrecht. In Gambia worden de auto’s afgestaan en geveild voor een goed doel.

De karavaan bestaat uit goede tweedehands auto’s die in Gambia bij opbod worden verkocht. De opbrengst is voor een goed doel, stichting Scholenplan Gambia. In de auto’s worden zoveel mogelijk hulpgoederen, zoals kleding, schoolspullen en medische materialen meegenomen. Voor de deelnemers, bestuurders en inzittenden, is het een sterk op de praktijk gerichte bijdrage aan de ontwikkeling van een land.

Tegenwoordig ligt de nadruk op het Excellent Student Program, en worden meisjes die goed kunnen studeren maar dat niet kunnen betalen door de stichting ondersteund. 
Goede studentes worden in staat gesteld om door te leren.  

Yvonne Braas uit Beverwijk en Martine Visser uit Amsterdam, zijn de banjers van de groep.
Een banjer is vrij vertaald een ‘druktemaker’ en een woord wat ze allebei kennen uit hun jeugd in Noord-Holland.
Allebei kunnen ze niet goed stilzitten en willen ze er op uit, en dat was vroeger blijkbaar ook al zo.

Team Banjers

Yvonne en Martine houden allebei van reizen en hebben al heel wat van de wereld gezien. Die ervaringen bevestigden steeds maar weer hoe goed ze/we het eigenlijk hebben. Met de Rotary Challenge hebben ze de kans om eens iets terug te doen. Daarbij geloven ze in het ondersteunen van scholing om mensen te helpen een beter bestaan op te bouwen. Het mooie is ook dat het geld daadwerkelijk terecht komt waar het hoort en ze dat met eigen ogen kunnen zien. En daarnaast  zien ze natuurlijk uit naar een onvergetelijke ervaring!

De auto zit al vol met spullen die onderweg en in Gambia zelf zullen worden uitgedeeld. Maar er is nog ruimte en ze hebben nog wat weggeef wensen!

  • Schoolspullen voor kinderen
  • Tandenborstels
  • Mobiele telefoons met! lader voor studenten

Ze zijn te volgen via hun Banjers Rotary Challenge Facebook paginaVia hun facebook pagina kun je ook aangeven of je materiaal/spullen wilt doneren!

Team Banjers Rotary Challenge

Team Banjers Rotary Challenge

Pini Piru heeft een ontwerp voor Team ‘De Banjers’ gemaakt en gezeefdrukt op T-shirts.

1 comment on “Scholenplan Gambia met Team de Banjers!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.