Moestuin geheimen

Volkstuin update | Planten & oogsten

Zoete ewrt

Volgens moestuin buurman Simon moesten we voor goede kool plantjes naar Gitzels in Zwaag. Daar zijn ze gespecialiseerd in koolplanten en in het voorjaar kun je op zaterdag ochtend als particulier kleine plantjes bij ze kopen. Nou, dat hebben we dus maar gedaan. Rode kool, witte kool, spitskool, boerenkool, bloemkool, zoete erwt, meloen (onduidelijk wat voor soort), pompoen (ook onduidelijk welk soort) en prei. 

Paarse koolrabie
Paarse koolrabie, zo’n lullig paars sprietje die een dik bolletje groeit boven gronds in fluwelig paars met oud groenig blad. Die kleurcombinatie ook!  En lekker, dat ook nog. We hadden er maar 4. Volgend jaar meer.

Kool

Aangevreten kool
De kool van Gitzels gaat ook als een speer. Maar vooral de witte kool en de spitskool zitten helemaal vol gaten. We dachten slakken, dat was het niet. Toen dachten we rupsen, was het ook niet. Moestuin buurman Simon kwam met de daders op de proppen: Koolduiven! Die kenden we nog niet. Volgend jaar dus een vogel verschrikker. 

Gele courgettes

Gele courgettes, qua smaak niet veel verschil met de groene heb ik het idee. Maar ze zijn zoveel mooier! We hebben maar 5 planten en daar komt absurd veel van af om de 2 dagen. 

Hugging wortels

Wortels

De rij met wortels doen het matig. Waarschijnlijk toch de klei grond waar ze moeite mee hebben. Ze groeien traag en zijn niet lang,slank en knapperig fris, maar kort, plomp en taai. 

De bloemen van de courgettes, pompoenen, meloen, augurken en komkommers lijken allemaal figuurtjes met hoge kapsels, kroontjes en gezichtjes.

Volkstuin tekening


De moes/volkstuin

0 comments on “Volkstuin update | Planten & oogsten

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.