Moestuin geheimen

Volkstuin update | de eerste oogst

Koolzaad

De ‘wilde bloemen’ mix is niet zo’n succes. Het koolzaad groeit veel sneller dan de rest van het zaad, dus die hebben geen schijn van kans in deze gele bloemenzee. Best mooi hoor, dat geel, maar toch hebben we alles eruit getrokken.

Eerste pluk uit tuin

De allereerste radijs die we uit de grond hebben getrokken en opgegeten! Sowiezo het eerst eetbare wat uit de tuin kwam. Lekkerder dan lekker natuurlijk! De gaatjes in de blaadjes blijken erin te zijn geknaagt door aardvlooien. Klinkt wat ranzig, maar doet niets af aan de smaak (wel het uiterlijk, maar ala)

Regenboog snijbiet

Regenboog snijbiet geel

Gele Courgettes

Schoffelen

De pompoen en courgette planten gaan als een idioot, de snijbiet schiet ook uit de grond. Och, wat is die regenboog snijbiet mooi, maar we hebben veel te veel en kunnen het aan niet veel mensen slijten! Jammergenoeg..

Mieren onderzoek

Het is heet en gort droog en er is geen stroom of stromend water op de tuin, dus dat betekent met een gieter het trapje af naar de sloot, door de knietjes, gieter vullen en 30 bij 7 meter tuin met de hand bewateren! Maar ook geen slakken, dat scheelt dan weer. Wel mieren, een heel nest, maar die vinden we niet erg.

Zonsondergang op de tuin

0 comments on “Volkstuin update | de eerste oogst

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.