De Dikke Radijs

De Dikke Radijs maakt Bissap met gember

De Dikke Radijs maakt samen met Mees en Annelou wederom iets heel lekkers (en gezonds) uit Mali.
Een populair drankje in een groot deel van Afrika dat bekend is onder verschillende namen.
Wonjo (Gambia), Dabileni (Mali), Karkadé (Egypte), Zobo (Nigeria) en Bissap (Senegal)
Bissap is de meest bekende naam voor het zomerse verkoelende drankje en zo kennen Mees en Annelou het ook vanuit Mali.

Het belangrijkste ingredient: gedroogde Hibiscus bloemen (Hibiscus sabdariffa).  Deze komen uit Mali, meegenomen door Mees en Annelou. Hier in Nederland kun je het vinden bij de ‘super foods’ (Ecoplaza).

Hoe maak je Bissap?  Mees & Annelou leggen het hier uit!  


 

 

Wat heb je nodig: 

  • 200 gr. Gedroogde Hibiscus bloemen 
  • 100 gr. gember (geraspt)
  • Sap van 1 citroen
  • 2 liter water uit de kraan
  • Suiker naar smaak 
  • ijsblokjes
  • Rietje (glas, stainless steel of bamboo) 

Wat moet je doen:

  • Spoel de Hibiscus bloemen schoon, niet laten weken!
  • Kook het water en voeg de Hibiscus toe.
  • Voeg de geraspte gember toe.
  • Voeg sap van 1 citroen toe.
  • Laat vervolgens met de deksel op de pan alles 20 minuten koken.
  • Giet daarna de Bissap door een vergiet bekleed met kaasdoek in een andere pan.
  • Voeg suiker toe naar smaak en roer tot het is opgenomen.
  • Laat de Bissap afkoelen, giet het in een fles en zet het koud.
  • Drink het met ijsblokjes door een rietje en vier de zomer! 
  • Plastic rietjes zijn echt ruk voor ons milieu, dus.. duurzame rietjes! Daarvoor kun je terrecht bij Babongo!

 

bon appétit

 

0 comments on “De Dikke Radijs maakt Bissap met gember

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.