4 Op Reis

4 op Reis | Trogir

Het is tijd om afscheid te nemen van camping Glavotok op Krk. De reis gaat richting Split. We hebben een mooie camping gezien bij Trogir, zo’n 40 km voor Split. Als we aankomen vinden we het verschrikkelijk. Het is een stadscamping aan een drukke weg, en we kunnen nauwelijks een plekje vinden tussen het verblindende wit van de campers. Hier blijven we niet lang, denken we. Maar dan blijkt de jongen van de camping nog een troef in handen te hebben. Hij heeft nog een plekje vrij op “zone A”. Dit is de dure zone van de camping, en heeft plekjes aan zee. We ontdekken dat de camping een prachtig strand heeft. Het plekje wat hij nog voor ons heeft, is echter piepklein. We kunnen onze tent niet opzetten, en zelfs onze luifel niet. We besluiten deze dure doch kleine plek, tegen de verwachting van de camping jongen in, toch te nemen. We wurmen de bus tussen de bomen, en lijken het allermooiste plekje van de camping te bezitten voor een aantal dagen. Schaduwrijk en een fantastisch uitzicht.

We staan naast een vriendelijk Nederlands stel. Mees en Annelou zijn fan van Jaap, want hij gaat met ze zwemmen en zwiept de boot dan hard heen en weer. Vooral Mees vindt het interessant en vraagt steeds aan Jaap of hij mee de zee in gaat. Mees durft steeds meer in het water. Hij heeft een duikbril. Op Glavotok was dat vooral voor de show. Nu gaat hij met duikbril neus en mond rustig een paar tellen onder water. Hij krijgt er zo heel veel lol in. Zowel Mees en Annelou zijn het water niet uit te krijgen.

Trogir is een stadsmuseum volgens wikipedia, en zo voelt het ook. Het is het best bewaarde romaans-gotische complex in Centraal Europa, volgens dezelfde website. Voor de leek is het vooral bekend van Game of Thrones. Mees vond het bewaarde kasteel vooral heel mooi, met kantelen en zelfs een prinses op een van de torens die naar ons zwaaide toen we aankwamen met de boot. Ze was helaas alweer weg toen wij de toren beklommen. Mees vroeg zich af waar ze toch kon zijn. Inmiddels hadden Koen en ik de toerist al naar beneden zien komen. De ontmoeting met de prinses, zal dus nog even moeten wachten.

Trogir is mooi, de ijsjes zijn heerlijk, en dat betekent natuurlijk toeristisch. Nu is dat op zich niet zo erg wat ons betreft, maar we hebben wel zin in wat koelere berglucht en gaan dus op weg naar Bosnië en Hercegovina. Na 5 nachtjes, tegen de verwachtingen in, pakken we de spullen weer in en gaan op weg naar Konjic.

uitkijkpost

0 comments on “4 op Reis | Trogir

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.