4 Op Reis

4 op Reis | We zijn op weg

Ik zie ik zie wat jij niet ziet, en de kleur is……. Asfalt! De eerste vier dagen van 4 op Reis, staan in het teken van het ware reizen. s’ Morgens de boel inpakken, vervolgens de snelweg op, af en toe een rustplaats opzoeken, en 7 a 8 uur later de snelweg verlaten om te overnachten. Mees heeft er wel genoeg van, die is liever aan het spelen. Annelou krijst de boel bij elkaar als ze het zat is. En dat is zo hard, dat we elke rustplaats die we zien benutten om haar stil te krijgen.

Na de eerste asfalt dag, besluiten we twee nachten op onze eerste camping in Duitsland te blijven. Een lekker truttige Duitse camping met heel veel senioren die je graag de weg naar de douche wijzen. Het feit dat ik er net vandaan kom, deert ze niet. Als we na twee nachten vertrekken, besluiten we in een nog veel truttiger Oostenrijks pension te overnachten. De Oostenrijkers kunnen er wat van. We zijn terecht gekomen bij de familie Heiss, een welvarende en bekende familie in het dorp. Elk stukje muur benutten ze om hun trofeeën, oorkondes en certificaten te laten zien. Het gaat om van alles, om de lokale fanfare waar de familie in excelleerde, de lokale boogschut vereniging waar ze ooit wat wonnen en ook verschillende recensies van gasten. Zonder enige kennis, lijkt het mij duidelijk dat de verschillende families die een pension beheren in dit dorp, niet per se de beste vrienden zijn. Wij zijn echter blij met de berglucht, en nemen ons voor op de terugweg een tijdje in Oostenrijk te blijven.

Mees vraagt zich steeds af in welk land we zijn. En vooral, of we al in Kroatië zijn, en om nog specifieker te worden: Waar is de zee?! Aan het einde van dag 4, worden we beloond met een geweldige camping, waar we onze bus aan zee kunnen neerzetten. Het is de plek waar we van droomden. Annelou breidt haar vocabulaire snel uit: Nu zwemmen. De zee. Koud. Zwempak aan. Hier gaan we voorlopig niet meer weg. Het is heerlijk rustig nu op de camping. Als we andere camping gasten mogen geloven, gaat dat nog wel anders worden. We zijn klaar voor zeker een week van zwemmen, bootje varen, ijsjes eten, snorkelen en middagdutjes in de hangmat.

4 op Reis in de camper

0 comments on “4 op Reis | We zijn op weg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.