4 Op Reis

4 op Reis | Krk eiland

Het fluisterbootje van buurman Walter (zie vorig verslag)


 

De bus staat inmiddels op een andere plek. We staan op een hoek, en kunnen nog prima de zee zien. Tenminste, dat denken we. Maar dan komt er een Poolse grijze Mercedes aangereden. Het stel in de Mercedes is in druk overleg. Ze komen er uit, nemen wat maten op, en besluiten dan te blijven. Ze zetten een bescheiden tentje op, van Poolse makelij dat wel. Het gaat samen met een groot dekzeil tegen de regen. Het tentje is een opluchting, gelukkig geen grote camper die ons zee zicht in de weg staat. Maar dan komt het, het stel zet een party tent voor onze neus! Eerst staat er alleen een dak, en zien wij het weer zitten. Maar dan wordt de tent volledig dicht gemaakt met inritswanden van groen en witte strepen. Onze twee Poolse vrienden bekijken hun uitzicht het liefst vanuit een party tent raam. Je weet wel, zo’n gezellig opgetekend raampje op een stuk plastic. We vragen ons af hoe de benen van onze Poolse buurman zo rood komen na een paar dagen, zijn de raampjes uv doorlatend?

Mees heeft al een aantal dagen hevige diarree, en we willen nu wel eens weten of het een bacteriële infectie is. Na een bezoek aan de ambulance post op het eiland, worden we doorgestuurd naar het ziekenhuis. We moeten een uur wachten tot we een dokter zien. Als we de dokterskamer binnenkomen groet een knappe jonge vrouw ons. Ze spreekt goed Engels, is een maand geleden in Amsterdam geweest vertelt ze ons. Na een bloed test gaan we naar huis met probiotica snoepjes, diarree remmers en ORS zakjes. Mees is niet uitgedroogd, maar de diarree even wat minderen is wel nodig. Nu maar hopen dat er snel verbetering optreedt.

Op onze nieuwe plek, ontvangen we opa en oma. Ineens zijn we 6 op reis! Mees en Annelou zijn in hun sas met ons bezoek. Samen met opa en oma maken we een toeristisch uitstapje. In Krk liggen zogenaamde onderzee boten. Deze bootjes liggen diep in het water, en hebben ramen onderin de boot, zodat je de vissen kunt zien. Ze zijn rood of geel geschilderd op het dek, en zien er uit als een onderzeeër. De kitsch druipt er vanaf, maar Mees en Annelou vinden het geweldig. Ze kijken hun ogen uit en willen allebei een camera in de hand om de vissen de fotograferen. Het feit dat de vissen bijgevoerd worden, en daarom voor het raam verschijnen, maakt het voor hen niet minder interessant.

Op de camping is er iedere avond mini disco. Muziek voor kinderen, met aangepaste dansjes. Dit soort animatie is typisch iets om te omzeilen. Ware het niet dat Mees het geweldig vindt! Hij danst niet mee, maar op de vraag wat hij zo leuk vindt, zegt hij: “Kijken hoe andere kinderen dansen is zo leuk.” Annelou is ook fan, en danst vanaf de kant mee. Op het pleintje zelf dansen gaat haar iets te ver. En zo zitten wij elke avond bij de mini disco bij een ondergaande zon. Het kan erger…..

vissen kijken Krk

0 comments on “4 op Reis | Krk eiland

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.