4 Op Reis

4 op Reis | Italië III

Italy, travel, reizen, campervan

We hebben voor het eerst deze reis een reservering gemaakt! Het is hoogseizoen en iedereen waarschuwt ons voor volle campings. De reservering is voor een camping met Nederlandse eigenaren. Een tip van een Nederlandse familie die we in Otranto ontmoet hebben. Als we aankomen op de camping kunnen we onze ogen niet geloven. De afgelopen 10 weken hebben we nauwelijks Nederlanders ontmoet, maar hier zien we geen enkel ander nummerbord dan het Nederlandse. Het geel en zwart van de autoplaten, schittert in onze ogen. Bij de receptie worden we begroet met een goedemiddag door Bert en Nel. De bar, waar de receptie zich bevindt, zit vol met Hollandse gezichten. Het is verwarrend om elk gesprekje te kunnen verstaan en daar dan ook iets van te vinden. Deze plek heeft niets neutraals, met al deze Nederlanders samengepakt op een paar vierkante meter Italië.

Onze grote redding op deze camping is dat het mooiste plaatsje van de camping voor ons is. Het is de laatste plek, helemaal onderaan de terrassen camping. We hebben een prachtig uitzicht. Naast ons staat een wat ouder stel die al snel kletspraatjes houden met Mees. Verder lijkt het alsof we alleen staan. Met vriendjes maken gaat het hier minder snel. De trampoline wordt bevolkt door wat oudere kinderen, die praatjes hebben die ik liever niet versta. Als kind moet je je invechten in de groep en daar hebben wij helemaal geen zin in.

4 op Reis

Aangezien onze volgende stop in Oostenrijk zal zijn, willen we nog een laatste keer naar de Adriatische zee, om deze gedag te zeggen. We rijden richting Rimini, een van de oudste badplaatsen van Italië. De stranden staan hier vol met bedjes en parasols, de zogenaamde banos. Er is nauwelijks plek voor mensen die met hun eigen handdoek en picknick op het strand willen zitten. Gelukkig vinden we een plek tussen twee banos in. Als we een aantal zandkastelen gebouwd hebben, inclusief een duik in de zee, komen er rond 3 uur heel wat gasten bij. Voor ons gaan drie Italiaanse vrouwen liggen. Ze smeren zich in met een of andere olie, en gaan met hun benen wijd in de zon liggen. Aangezien wij graag richting zee kijken, komen we zo oog en oog met het kruis van een Italiaanse dame op leeftijd. Het lijkt hen niks te deren, de binnenkant van hun benen moet bruin.

Als we denken dat we het ergste gehad hebben, komt er een Russische familie naast ons liggen. Ze hebben een luchtbed mee, waar de vol-slanke oma in ploft. Oma wil ook graag bruin worden. Ze ligt in een hele vreemde houding op dat luchtbed om te zorgen dat de zon vooral de binnenkant van haar armen en benen zal bruinen. Vader en moeder, zo wit als sneeuw en heel wat wodka in het lijf, zijn elkaar aan het insmeren. Het ritueel heeft geen einde, en ik kan het niet helpen om te blijven staren naar wat er allemaal gaande is. Zoon lief, die nauwelijks in zijn zwembroek past, heeft ons zandkasteel gevonden en begint er een fort van te bouwen. Mees kijkt mij wat bedroefd aan. Het is aantrekkelijk om nu een betoog af te steken over de geopolitieke verhoudingen tussen het westen en Rusland. Ik besluit het niet te doen, en ik zeg:“alles zullen we eerlijk delen”. En eerlijk gezegd, dat zouden we ook op internationaal nivo wat vaker moeten zeggen!

4 op Reis

Als we terug naar de bus lopen, zien Mees en Lou de speeltuin van de bano naast ons. Voor niets gaat de zon op, dus dat betekent dat er ook wat gedronken moet worden. Mees en Lou hebben snel een piraten schip gevonden, wij een heerlijke cappuccino. We laten de Adriatische zee achter ons, het wordt tijd om echt richting huis te gaan. We gaan onze ‘homies’ ontmoeten in Oostenrijk, en we kunnen niet wachten tot het weerzien.

0 comments on “4 op Reis | Italië III

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.