4 Op Reis

4 op Reis | Italië II

Onze weg naar het noorden loopt via Taranto, een grote industrie stad. Wehebben een camping bij een vulkanisch meer op het oog. Het ligt op ongeveer 600 meter, en we kunnen niet wachten om de koelte te voelen.

De camping ligt recht aan het meer, heeft bbq mogelijkheden en is heel rustig. Twee dingen zijn in ieder geval gelukt: de Italiaanse animatie hebben we omzeild en het is hier veel koeler dan aan de kust. Het heeft de laatste paar dagen heel erg veel geregend, vertelt de camping eigenaar. Het gras is daarom nat dus we mogen niet op het camping veld staan. Dat is een geluk bij een ongeluk, want op deze manier kunnen we aan het meer staan. We parkeren onze bus recht naast een Maria beeld, dat voelt heel veilig voor de komende koele nacht!

De eerste avond maken we meteen vuur. We roosteren worstjes en maken kennis met onze Italiaanse buren. We worden uitgenodigd om een aperitief te drinken uit de Rimini regio van Italië. In het Frans komen we een heel eind met elkaar. Als ik naast Mees in de bus lig, hoor ik de buurman gitaar spelen. De koele nacht, de eindeloze sterren en de muziek, maken het een perfecte avond.

De volgende dag lopen we ongeveer 10 minuten met de bolderkar richting het dorpje. Dit is een verzameling van afgeschreven toeristische attracties, die het nog goed doen bij het Italiaanse publiek. De souvenir shops verkopen stoffige prullaria, en ook heerlijke streekproducten. We besluiten mee te doen met de Italiaanse kitsch, en huren een fiets met vier wielen waar we allemaal oppassen. We rijden een rondje om het meer, en voelen ons uber Italiaans, in een Hollands jasje.

4 op Reis Italy

De koele heuvels smaken naar meer. Onze volgende stop is in de Abruzzen, vlakbij l’Aquila, waar in 2009 een zware aardbeving was. Het is prachtig in deze kale bergen. Behalve koelte, worden we nu ook overspoeld door regen. Het komt met bakken uit de lucht als we bij de camping aankomen. We maken daarom eerst een ommetje om wat boodschappen te doen. Naast de camping is een skilift. Een grote gondel brengt in dit jaargetijde geen skiërs naar boven maar wandelaars, fietsers en andere dagjes mensen. Hier hebben we van gedroomd, vooral Mees. De eerste ochtend, als de regen eindelijk is opgehouden, staan we klaar om de berg op te gaan. Echter als we bij de gondel aankomen, wordt het ons afgeraden om naar boven te gaan. Het is boven slecht weer met weinig zicht. Tot grote teleurstelling van Mees besluiten we ons skilift avontuur een dag uit te stellen. We wandelen een klein stukje en gaan dan naar de stad l’Aquila. De stad is nog lang niet opgebouwd na de aardbeving van 2009, en is daarom uitgestorven. Niemand woont er meer, en dus zijn we ineens ramptoeristen geworden. Als we het gebied allang verlaten hebben, horen we dat er weer een aardbeving geweest, nu iets verder van l’Aquila vandaan.

4 op Reis Italy

4 op Reis Italy

i4

De volgende ochtend is het fantastisch weer. We nemen de gondel en maken een mooie wandeling naar de dichtstbijzijnde berghut. Het is een stijl pad en we maken elke 10 minuten een pitstop met wat koekjes. Opeens heeft Mees geen zin meer, terwijl we er bijna zijn. Lou zit inmiddels in de draagzak, dus mag Mees op Koen zijn nek. Koen houdt het vol tot aan de berghut. Met een grote glimlach komt Mees aan op de top! Na een heerlijke lunch, zijn we zo weer beneden. Op de camping stoken we het vuur met onze Belgische vrienden die we op de berg zijn tegengekomen. We delen onze laatste marshmallows. De volgende dag nemen we weer afscheid en reizen verder noordwaarts.

0 comments on “4 op Reis | Italië II

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.