4 Op Reis

4 op Reis | De Bestemming

We staan op een plek recht aan zee. We kunnen er een week staan, dan is de plek gereserveerd voor een dikke Duitse caravan. Maar tot die tijd genieten wij er van. Onze hipster stoelen misstaan hier niet. We maken wat mooie plaatjes. Er staan zelfs twee bomen waar onze hangmat kan hangen. Naast ons staat een Oostenrijks stel. Na een paar dagen goede morgen zeggen, mogen we mee in het fluisterbootje van Walter. Het heldere zeewater is prachtig vanuit de boot. We stappen even uit om te zwemmen in een rustige baai. Het water lijkt hier wel warmer en nog mooier dan op de camping. Dat komt door de rust denken we.

Mees heeft zijn duikbril en snorkel al uitbundig getest. Hij heeft nog niet veel vissen gezien, maar praat er daarentegen gretig over. De kust ligt vol zeeegels, dus hebben we onszelf water schoenen cadeau gedaan. Dit zijn niet de traditionele plastic exemplaren, maar de echte surf boots! Alle Duitsers zie je hiermee, die zijn goed voorbereid. Mees heeft knalrode, Annelou mooie oranje. Een knipoog naar het Nederlandse voetbal team wat we moeten missen dit jaar. Koen en ik hebben saaie zwarte. Voor volwassen maten bestaan de kleurige schoenen niet.

De camping heeft verschillende baaitjes dus we kunnen kiezen waar we gaan zwemmen. We proberen alles uit, naar grote tevredenheid van Mees. Annelou vindt het water erg koud. Maar als de temperaturen oplopen op het land, kan ze er geen genoeg van krijgen. Schaterlachend drijft ze in de zee op haar rug en dan weer op haar buik en weer terug. Kijk eens! Roept ze dan hard. Ze begint ook met haar voeten te trappelen en blijft in het water tot haar lippen blauw zien. De eerste paar dagen is het weer wisselvallig. We krijgen zelfs te maken met een zware onweersbui midden in de nacht. We maken de tent nog extra goed vast. De temperatuur loopt daarna snel op. Ik schrijf dit met het zweet op mijn voorhoofd, het is 30 plus plus plus. Zelfs om half 8 savonds is het nog veels te warm. Dat wordt nog wat, zullen we dan toch maat richting de bergen???

4 op Reis op het strand

1 comment on “4 op Reis | De Bestemming

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.